Szegedi Kis István Református Gimnázium, Technikum, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium Békés

“Keresztyén szellemiséget, kiváló szakmai szintű oktatást, sportolási lehetőséget kínálunk óvodától az érettségiig! Hit, tudás, szeretet…"

Versszerető iskolások találkozója a Püski Sándor Könyvtárban

Április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük a költészet napját

2024.05.06.


Image

A városi könyvtár az idén is megrendezte a versünnepet. Szakítva a hagyományokkal, nem versenyként került megrendezésre, hanem ebben az évben a versszerető iskolásokat és felnőtteket hívták össze. Nagyon szerencsés volt ez az idea, hiszen sokkal felszabadultabb hangulatban tudták megmutatni magukat és bemutatni kedvenc verseiket a tehetséges versmondók.

Április 24-én került sor a Versszerető iskolások találkozójára, melyen 25 általános iskolás vett részt. Iskolánkból 2 alsós, 9 felsős és 2 középiskolás tanuló szavalta el a kedvenc versét. A rendezők olyan gondosak voltak, hogy mindenkit bemutattak a vers előadása előtt, s a versválasztás miértjét is elmondták. A többséget az motiválta, hogy a versolvasás kikapcsolódás, lélekhez szól, s így szeretne köszönetet mondani tanárának, szüleinek, vagy éppen gyermekkorában kedvence volt az a mű.

Álljon itt a versszerető tanulók névsora, akik részt vettek ezen az ünnepen:

Dézsi Dominik 4.a (Rákóczi utcai alsó tagozat), Kis Elina Vivien 4. a (Petőfi utcai alsó tagozat), Erdélyi Borbála 5. b., Balog-Kovács Zsóka 6.a.,  Okányi Csaba 6. c, Szabó Nóra 6. c, Horváth Szeréna 6. c, Nádasi Nikoletta 6. c, Szabó Nóra 6. c, Sós János 8. a, valamint Gecse Luca és Szabados Petra 9. B osztályos tanulók.

Köszönjük a felkészítő pedagógusok munkáját, akik Horváthné Kőrös Anikó, Fekete Józsefné, Turi Enikő és Földesi Magdolna voltak.

Köszönetet mondunk a Püski Sándor Könyvtár dolgozóinak a találkozó megrendezéséért, az ajándékokért, s a résztvevőknek az előadásuk által a felejthetetlen, szívhez szóló élményekért.



Kapcsolat

intézményegységeink elérhetőségei


Gimnázium


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Dr. Pataki Ágnes
Intézményegység vezető: Dr. Pataki Ágnes
Telefon: 66/411-867
Email: titkarsag@refibekes.hu

Általános Iskola


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Vég Gábor
Intézményegység vezető: Vég Gábor
Telefon: 66/411-222
Email: szkirgkaracs@gmail.com

Óvoda


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Vég Gábor
Intézményegység vezető: Farkas-Piskóty Boglárka
Telefon: 66/411-438
Email: ovodajantyik@gmail.com

Kollégium


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Dr. Pataki Ágnes
Intézményegység vezető: Bíró Péter
Telefon: 66/411-867
Email: titkarsag@refibekes.hu